петак, 14. април 2017.

ДУХОЦЕНТРИЗАМ


Нисмо још схватили : Живот траје заувек ,духовна информација-ДУХОН настањена у квантној информацији  свести прелази у други микро универзум,тим напуштањем свог станишта у материјалном телу престаје витална сила ВРИЛ-КЉУЧНИ покретач силе-,снаге,животне енергије која престаје бити покретач тела и материја од које је створено тело губи живот- наступа  смрт ,а та телесна материја се разграђује у разне твари микро организама  .



Истраживач Ланка указује на саму структуру универзума датих закона, силе и константе универзума подешене за живот, упућује нас тиме на то да је интелигенција материје унапред постојала.
Књига под називом "Биоцентризам: На који начин живот и свест представљају КЉУЧ разумевања природе и универзума" је узбуркала Интернет, или ,њоме наводи да када се живот завршава, тело умре, а она је вечито одело. Аутор ове књиге, научник др Роберт Ланка, кога је Њујорк Тајмс прогласио за трећег најважнијег живог научника, сматра да је то потпуно могуће, ван времена и простора. Ланка је експерт за регенеративну медицину и научни директор Компаније за напредну ћелијску технологију. Пре него што је постао познат својим истраживањима матичних ћелија, већ је био угледан по успешним експериментима клонирања угрожених животињских врста. Међутим, овај научник је од недавно почео да се бави физиком, квантном механиком и астрофизиком. Наведена занимљива мешавина створила је теорију биоцентризма, којом се професор сада бави. Биоцентризам објашњава помињући и то што Исус даје свој живот за свој народ, а за свест каже <"свест је основа универзума и да свест ствара материјални универзум а не обрнуто." А ја кажем да  у то што називамо свест постоји духовна покретачка информација која даје живот.Сетимо се србске изреке за младалачко доба која гласи "У њој-њему ври крв сва-сав је живхна-живахан." Дакле, ту виталност животну уопште објашњава старо србска реч "ВРИЛ-ври живот","сва-сав је узаврео,-кипи од живота"или "сва-сав је усахла-усахао нема више животну силу,снагу енергију,или оно " сва-сав кипи од беса,срджбе,љутње...(Б.В)  
 Ланка указује на саму структуру универзума својим датим законима, у шта спадају и силе и константе универзума подешене за живот. То даље упућује на увиђање да је интелигенција постојала пре материје. А ја на то кажем "Свакако да је интелигенција постојала пре материје ,она је укодирана у духону-духовној информацији, која сав животни ток бића носи у себи било да је то биће интелигентно или не, што објашњава веома добро србска изрека"каква му-јој је семка ,такав и живот."  Он такође тврди да време и простор нису објекти нити ствари, већ алати . Проверите животињско разумевања. Каже Ланка носимо своје ствари у време и простор као што са собом корњаче носе свој оклоп, то су знаци да ми постојимо као какво возило које иде кроз време и простор .Ја кажем, да, у односу на то ако време и простор јесу "алати", онда  духовна информација је та која интелигенцију и  свест има за "алат"а тај духовни алат као "ковач"кује све што чини животни ток бића.   
Теорија упућује на то да за свест нема смрт, чиме указује на то да она за свест не постоји, већ да је то само помисао али људи је идентификују  са својим телом. На ово додајем своје размишљање отоме да  духовна информација-духон потиче из универзалног духовног језгра и да је обновљива попут МАЈЕ-хлебног квасца-(за тесто),  простим примером хлебног квасца указујем на обновљивост живота и да се све остало садржи у финесама- којим се задовољи човекова потреба -глад, или ће се умесити разни специјалитети. Е тако и у стварању бића постоји оно   такозвано убого Божије створење , као  основно и оно које се интелигентним унутарњим развојем максимално усавршава. За наведено такође постоји српска изрека "свака врећа нађе своју закрпу",што је наравно генски ток за оформљење :тела и духовности,интелигентности, као и физички кодираног кретања у времену и простору.
 Дакле, људи верују да ће тело нестати пре или касније и да ће њихова свест нестати с телом.Уколико Тело створи свест, талас свест умире када  и само тело. Но, ако је на свест нешто као што је  кабловска телевизија сировог сигнала, талас свест је јасно да постоји и  наставља  са постојањем и кад биће напусти свој физички оклоп. Заправо, свест постоји као "возило" без граница времена и простора. Она може да буде било где: И иде уз тело као тканина. Другим речима, није локална, није као свест о себи "Ја" исти начин као какви квантни објекти. Ланца такође верује да постоји неколико истовремених универзума. У једном универзуму где је тело кукавица у другом оно и даље постоји, Упијајући свест која се преселила у овај други универзум. То значи да особа која умре или не заврши у рају, паклу, или слично, кажемо онај некадашњи свет који је насељавао нашу планету али поново живи. Да би било тако живот се дешава стално изнова и изнова.
 Вишеструки Светови, ова занимљива, али екстремно контроверзна теорија има подржавалаца много, међу којима су и бројни познати научници. У питању су физичари и астрофизичари, који протежирају постојање паралелних светова и тиме указују на могућност постојања вишеструких универзума. Они тврде да не постоје физички закони који онемогућавају постојање паралелних светова. Ову Идеју писац је први пут представио као научне фантастике, Хамит Велс 1895. године. Затим ју је 62 године касније развио др Хју Еверет, даје претпоставку суштински Универзум се дели и у сваком тренутку има безброј сличних универзума и тако се дешава са сваким ново насталим макро и микро универзумом. У једном од тих универзума на пример читате овај чланак док у неком другом рецимо гледате телевизор.Наша деловања су покретачки фактор за дељења универзума, објашњава Еверет. Уколико направимо неки избор, Универзум се истог тренутка подели на универзуме са два различита исхода. Андреј Линде научник са Института за физику Лебедев је осамдестих година прошлога века развио теорију о вишеструким универзумима. Сада је наставник на Стенфорд универзитету.
 Линде је објаснио да су од бројних свемира састављене надувавајуће сфере, које повећавају сличне сфере па затим производе још које сфере или у већем броју и тако у бесконачност. Те сфере су потпуно раздвојене и не зависе једне од других, или представљају различите делове истог физичког универзума.
Чињеницу да наш Универзум није јединствен подржавају подаци добијени Планковим телескопом. Научници су користећи те податке креирали најтачнију мапу космичког зрачења која постоји од постанка универзума. Они су открили да у универзуму има пуно мрачних шупљина.Теоријска физичарка, Лаура Мерсини Хјутон са Универзитета у Северној Каролини, тврди да аномалије у простору постоје због чињенице да околни универзуми утичу на наш универзум, те, да су те шупљине директан резултат .Научно објашњење за душу Дакле, постоје бројни универзуми у које наша душа може да се пресели након смрти према теорији нео-биоцентризма. Али да ли душа уопште постоји? Постоји ли научна теорија о свести која подржава овакву тврдњу? Према речима др Стјуарта Хамерофа, искуство блиске смрти настаје када Квантна информација која настањује нервни систем напусти тело и распе се у универзум.Он тврди да се свест налази у микротубулама можданих ћелија, које представљају примарно место квантног процесуирања. Након смрти, ова информација одлази из тела, заједно са свешћу. Он сматра да је наш доживљај свести ефеката квантне гравитације у овем микротубулама.А шта ви мислите? Где ће наша душа завршити?

Ја на све ово кажем:посебно ми је драго кад наиђем на размишљање слично мом о информацији. Ја у стварању своје духовне физике узех информацију за основ свега.  <Информација + бесконачан број информација = Свет. А у овом тексту по речима др Стјуарта Хамерофа, искуство блиске смрти настаје када квантна информација која настањује нервни систем напусти тело и распе се у универзум .Он тврди да се свест налази микротубулама можданих ћелија, које представљају примарно место квантног процесуирања. Након смрти, ова информација одлази из тела, заједно са свешћу. Он сматра да је наш доживљај свести резултат ефеката квантне гравитације у овим микротубулама .Аха <., Увек сам се питала шта је то што покреће организам, која и каква веза постоји између Синапси ако је свака обавијена опницом (а оне су налик састав поморанџе која има ситне сочне делиће, сваки је од њих обавијен посебном опницом.) Дакле, ево мог одговора <уколико је квантна информација та која настањује нервни систем онда је духовна информација та која је у квантној информацији и заједно дају ефекат покретљивости тј. настајања или нестајања.О да,то је по мени садржано у ово што ја зовем ДУХОЦЕНТРИЗАМ све је духовној информацији,   ово је права ствар и одговор на питање која је веза између аутоматског кретања нашег тела и свега у њему, ако знамо да ми не шаљемо сигнал напр. руци да се покрене или ногама да ходају, оне се једноставно покрећу саме. <<<<<  Дакле, то је одговор духовна информација је у свему покретач, како емоција тако и организма, другачије речено свега: покретач је тела, ума и духа. То нас онда оригинално води, тако и сам организам. Ово је фантастична спознаја  из разлога што објашњава аутоматске покрете.Узмите у обзир , на пример то када се догоди трауматска "хаварија" у организму,  човек  бива одузет  и не може  се кретати .. .али није први пута да се чује, да неко у непредвиђеном моменту заборавности о својој немоћи једноставно потрчи изненада, што опет показује моћ духовне информације, која је покретачка снага.На пример инстинктивно покретање из инвалидских колица да би се притекло у помоћ детету које је трчећи за лоптом умало утрчало у прометну саобраћајну траку.Ум би у овом случају рекао "Не, ти не можеш потрчати, непокретан си" а инстинкт каже "ти то можеш, потрчи"! . Но ствар је у томе што ту изостаје размишљање већ се инстинктивно одреагује, а тек се онда схвати шта је урађено. Сложићете се самном да је то увек баш тако. Дакле, то је то, јер шта би било друго то што притаји или покреће нашу како духовну тако и телесну енергију ако то није духовна информација. У делу када је реч о аутоматским покретима, баш ето као што је идеја духовна информација од које све у стваралаштву потиче или када је реч о музици, све потиче од тона-музичке ноте да би се створило музичко дело. Другим речима све што постоји настаје од нечега. Дакле, да би се створило неко духовно, културно или материјално дело потребна је информација коју човек добија из све постојећих информација, духовним путем, то јест, оне до човекове свести пристижу из Врховне универзалне свести, тог врховног све садрживог језгра, одакле све потиче. Из наведеног се види да је информација духовна веза између емоција, енергије и материје и њихов је основни покретач свега. Баш као што је случај са покретањем емоција, тако је и са покретањем енергијеје и са покретањем материје.Духовна информација ,емоције и енергија сачињавају духовно - енергетско заједништво које ствара материју, даје живост, кретање, свакојаки ток, а наравно одржава и сам живот којем даје живост али и сам живот ствара. Дакле, тако уједињено тројство -Духовна информација, емоције и енергија стварају материју- бивство-живот . Бивство свеколиког стварања у материјалном смислу свих постојећих творевина у макро глобалној природи - покретањем материје, у нама, у природи човека, покретањем виталне енергије-живе силе- у емоцијама- свељубави  и / или кључу живота. Дакле, духовна информација је неприкосновена веза између телесне енергије и телесне материје у целости.  Отуда и наша стара изрека "Има терача изнутра" "Ма има у себи покретачки дух-вољу".Питам се питам, јесу ли ти човекови унутарњи ДУХОВНИ ТАЛАСИ НАЈМОЋНИЈИ, ја из свог искуства сматрам да јесу,даније тако не бих о овоме ни писала.Сувише смело заступам ДУХОВНУ ФИЗИКУ, но она у мени живи од кад знам за себе.  
  Надам се да је сада све јасно или бар делом јасније. Увек је одговор у ономе нечему свуда око нас и тек када се увиди и појасни онда се схвати колико је то у ствари било једноставно, али се другима то није дало да увиде и појасне. Ето, мени се позлати да буде ово моја златна информација. Посебно ми је драго да наиђем на размишљање о информацији слично мом. За стварање духовне физике узех имформацију за Основ свега. 
 Момо Ђукић, < Смрти нема господо. Нико никад није умро, нити ће .Не треба да изађе овај чланак да би нас просветлио.Нити је књига нешто револуционарно Оно што нестаје је само једно тело, од укупно осам колико их има у калупу који се зове човек.  Свако Тело унутар калупа осећа исто као и оно у физичкој реалности које видимо на распону вибрације очног вида. Сви људи гледају своју сахрану кад отпадне љуштура што се зове материја. Она друга тела су материја исто али не на вибрацији планете Земље него на некој другачијој вибрацији. Али није атомска структура повезаности ћелије иста . Када наша свест уђе у вибрацију земље онда под утицајем другације вибрације све заборави шта је било у предходним животима.Тако креће из почетка ... међутим има их хиљаде људи који је сетили прошлих живота..и Они на су на таквом развоју душе да могу да кажу да се неће више реинкарнирати на планету земљу која је за затвор душу .. .јер су овде насељени ентити нижих вибрација који опседају људска тела. Мало људи има који нису опседнути неким врло моћним ентитетом.Тако да је врло тешко доћи до онога што се зове стварно Ја када се разговара са неким. Они људи који су на планети земљи остварили одређена материјална добра ли су били популарни, или су били моћни из ко зна којег разлога, или су јако волели некога ... њихове душе најчешће не ухвате светлост да се врате на извор одакле могу поново почети... него остану да лутају на планети и прикаче се обично за кућу, људе или вољену особу.Тада је тешко и ономе ко живи на планети ... али и ономе ко је залутао у астралним световима само се не види, мада су некад на ивици и да се виде одређеним апаратима ... Ово је тајна ... Право питање је да ли смрт уопште постоји!? До сада нико никада није могао доказати постојање смрти, а опет сви причају о њој! Не постоји ни један директан доказ постојања смрти! Бар сада, тај израз са устаљеним својим значењем је актуелан и оправдан! Може се само кориговати став о природи промене стања, али, назив може остати исти, додуше са донекле измењеним ставом, али ће се ипак радити о промени стања које тражи своје име, односно, прецизира постојећи израз - Плата за грех је Смрт - значи постоји ... али зато постоји и рај заиста ... њега сам видео ..пакао ми нису дали да видим ... не треба се бојати смрти ...


Ја немам Учитеља,
Живот је мој Учитељ.
Ја немам господара,
Карма је мој господар.
Ја немам оружје,
Непоколебљива воља је - моје оружје.
Ја немам тврђаву, 
непоколебљив дух је - моја тврђава.
И ја умирем ПОНОВО,
да бих се родио онакав, какав хоћу.
(Химна из Риг веде - Књиге Свете ведске).
Перун •

Мој први палиндром  је 
А ДЕВА ВЕДА-АДЕВ АВЕД  А .
 И  ево за ведање објашњења
 Мој претку Перуне, али и мој унуче Перуне-мој учитељ за ово писање је ЖИВОТ.
 И змеђу огромног раздобља живљења једног и другог ,оно што ми остависте је ово ВЕДАЊЕ  да кроз сузе докажем постојање ДУХОВНЕ ФИЗИКЕ. 
Мој господар је ДУХОН-ДУХОВНА ИНФОРМАЦИЈА , а води ме  пут ем и помаже да из невидљивог ЖИВОТНОМ СИЛОМ -ВРИЛА, која је у мени од вајкада ВРИЛА  те ми    помаже да повезујем невидљивим нитима и енергетским предивом изаткам видни производ -са свим  бојама предака и потомака, е тај ћилим назвах ДУХОВНА ФИЗИКА.
Имам непоколебљиву вољу з овим стварањем,сем речи није ми потребно друго оружје,  РЕЧ је  моје најмоћније оружје.
Мој непоколебљив дух је моје квантно  поље са тврђавом ДУХОНА-ДУХОВНОМ ИНФОРМАЦИЈОМ  која представља  СВЕ И СВА. Кад будем умрла, родићу се поново онаква какав КОД носи мој ДУХОН из склопа сређеног система мојих предака у облику неког мог потомка,од којих су ми неки већ савременици .
Моје писање за све оне који радо читају ово што пишем , но, и за оне који ме зову ВЕШТИЦА, не знајући праву реч за то- ВЕДМА-пошто нико није објаснио реч ВЕДМА на мој начин,ево њеног значења. Након што одслушах диван видео у чијем се оквиру између осталог говори  и о речи ВЕДМА - да , то је   женска особа која поседује староставна знања о лечењу, како рекоше ,слично данашњој био-енергији и разне  друге мудрости... у нас је речи Вештица дата негативна конотација и поређење са лошим магијским чарима ,те ја на својствен начин изнађох да је ВЕДМА дивно име ,то јест,не само за мене, кад ме ко назове вештицом, већ, сигурна сам да је њено право значење следеће:ВЕД прочитано с десна у лево  је ДЕВ, а други слог МА скраћени облик за МАЈКА што се и у старих индијаца ,бар у тв серији Утаран-ОДБАЧЕНА може чути за мајка-МА, иначе Утаран ,зар није србска староставна реч УТРА,утро,утрено,сатрено-- за све оно  што се УТИРЕ-сатире и чини на нестајању нечега...па дакле ,поготову док имам инспирацију овако дивним речима за обнову,а "док је обнове,нема одмора". Речи саме извиру,дакле, ВЕДМА је МАЈКА ВЕДА, ВЕД-МА  ВЕД-ДЕВ-МА, реч указује и на ДЕВ-МА- а ја сам мајка мојим тумачењима космичких духовних информација, које ми из ко зна ког разлога пристижу,али то траје и траје , а и зову ме баба-девојка-баба дева... Син каже у генима нам је да немамо боре,без обзира на године старости...Насмејах се томе ,а и што да не.
Но, у односу на дуги пут сатирања РОД-а, ја кажем у генима нам је и то да без обзира на то увек се дешава и спас,а о садашњем времену да и не причам. Зашто, зато што не знам коме је пало на памет да у ери нај масовнијег сатирања РОДА СРБА ,управо Србима насељавају многе државе.Чему то, ако смо "кукољ", Но, тај неко добро зна колико смо СЕМЕ ПЛЕМЕНИТО, дакле, и у тим редовима има оних који мисле на наведени Род . Но, највише  ме у том смислу чуди оно што сатирући Род Срба стално приговарајући да желе стварати Велику Србију, а шта онда то они са нама стварају ,по мени Велику ТАР-АРИЈУ. Зато РОДЕ мој и сви остали никада више не говорите да су СРБИ мали РУСИ ,већ да су РУСИ су СРБИ, јер по нашем изговору за оно кад упадне трун у око каже се "Упаде ми рус у око",али нико никада од нас није чуо да се каже "упаде ми срб у око. Но, ма где ми били и живели увек чујемо ову констатацију "ЗАПАДЕ МИ СРБ-СРБКИ ЊА ЗА ОКО", што је чињеница. Зато браћо и сестре не дајмо да нам више каљају образ, јер нисмо торта а нас филују, већ смо Божије семе из земље Србије,Сарбарије,Сибирије,Сарматије, а АР, Ар је основна мера за земљу- те смо АР-ТАРИЈА, али и АРТ-ТАРИЈА  Т'АРИЈА,АРТАЊ- РТАЊ, ЊАТР , дакле, и прва Божија уметност и музичка арија, сачињени од Божијих најбољих вибрација,фреквенци, духовних таласа,енергијом Светога  Духа претворени у дивну материју звану Срби  . 
  Која реч и о мојој космичкој информацији има дивно име ДУХОН,коју кад протумачих значи с десна у лево НО ХУД-дакле не худи, или опет с десна у лево ДУХ ОН, а с обзиром на то ,да је трећи миленијум проглашен за миленијум Светога Духа,онда ми је јасно због чега је све ово пристизало до мене... од оних "поморанџи" на леду које призвах рекавши да идем са друштвом да берем поморанџе на леду по морави и тако и би, изврнуо се камион са товаром поморанџи и ми смо их сакупљали , па све до данас када ми сијасет речи указују пут за моје стварање. На крају ћу све те речи које као какав несређени скуп апсолутно сигурно могу на крају дати један сређени скуп речи моје теорије коју већ назвах ДУХОЦЕНТРИЗАМ, чија сам такође ВЕД-МА ,ето, Духоцентризам су моје савремене веде, а ја сам ДУХОВЕДМА. (допуњено 30.09.2017.г. 


Мр Бисерка Вучетић,Из квантне земље чудеса,<бивствомарија> лета Господњег 2017 ,на Велики петак14. априла.                                                            

Коментари
Biserka Vucetic http://elementarium.cpn.rs/.../vlatko-vedral-dekodiranje.../

„Декодирањем стварности“ Ведрал нам кроз квантну теорију информација даје одговор на
ELEMENTARIUM.CPN.RS
Управљање
Biserka Vucetic Slava Rodu Александарe,bratac,jest i da bude za vek i vekova ,amin !
Управљање
Neda Gavric Shvatila i povezala odavno ali do tebe su to retki razumeli sa puno sumnje, odnosno nisu...Hvala ti sto postojis i recima svima crtas ono sto ja probam tonovima koje jedino ti bez gdeske citas i prevodis da bi se stvarno razumele poruke nase duhovne svepovezanosti i svepostojanju uvek i zauvek...Zahvalna sam...Dobra ti sreca...I neka bude
Уклони
Neda Gavric Tamo su stepenice ka nebu, od nasih dusa istkane....
Уклони
Neda Gavric Napih se vode s IZVORA, bistra hladna studena i dobih krila andjela, poleteh u beskraj i dalje...Volim te...Hvala...i neka bude

Свиђа ми се
Одговори
1
15. април у 16:15
Уклони
Biserka Vucetic Jest i da bude Neda Gavric ! Svaka istina sporo ispliva na površinu,te i ovo što ja osećam ,a to traje od kad znam za sebe, dugi je to spoznajni put i krunisano je kako ti kažeš sveljubavlju,a ona je tako jaka da svakako ne može u mom BIVSTVU biti jač...Погледај још
Управљање
Neda Gavric Cudesno je kako nas TVORAC spaja svojom inspiracijom SVELJUBAVI, da se vidi i razume i vise...Volim te...Hvala...I neka bude
Уклони
Radmila Šarančić Neka je mir,radost i ljubav sa svima..
Уклони
Neda Gavric OSECAJ...OPAZAJ....Ispolji ljubav...Volim te...Hvala...I neka bude
Уклони
Rada Radovic Pozdrav tebi i hvala na lepim recima i sve najlepse od srva
Уклони
Ilija Šaula Svojstvo duhovnog u čoveku omogucava mu da se kreće po putanji beskonačnosti koja vodi u večnost. Odabrana duša je nesvesna glorifikacije, ona u svom slavljenju uvek ima jako prisustvo sva tri elementa duhovnog trojstva, svu tu ljubav koja je nezaustavljiva. To su ljudi koji večno postoje i uvek su sa svima i na svakom mestu. Garancija čovečanstva. Danas, sutra i u večnost. 
Slava im, posebnog dane vaskrsa kad najviše svi mi osetimo njihovo prisustva. 
Jest i biće 

Свиђа ми се
Одговори
2
15. април у 23:32
Уклони
Neda Gavric SRB, uvek i zauvek...Sveta Radost Blagoslova

Свиђа ми се
Одговори
2
15. април у 23:37измењен
Уклони
Biserka Vucetic Poštovani fb prijatelju Ilija < Moje pero piše ono što mi srce diše, ono što u mojoj duši nađe, ali teško da će iz nečije duše bolji komentar za moje pisanje od Vašeg na < Svetlost internetskog Teslinog svemirskog ekrana da izađe! Od srca Vam hvala ! Čim uobličim 100 radova naći će se valjda izdavač za moju prvu knjigu. Eto On Vaskrse i meni radost donese! Blagodarim !
Управљање
Biserka Vucetic Hvala ti zauvek draga moja Kiki ! Kristina MihajlovicLjubi te tvoja < gospa kvantna fizika> !
Управљање
Mihailo Vagaja · заједничких пријатеља: 9
Срећан Ускрс и желим ти пуно плодног рада !!!

Свиђа ми се
Одговори
1
17. април у 18:04
Уклони
Biserka Vucetic Господине Mihailo Хвала Вам, такође срећан Васкрс . Што се писања тиче радим,од ноћас и мислим да ће ово такође бити диван текст са наведеним примерима из мог живота први на реду је са насловом "ВРЕМЕПЛОВ ЛИЧНОГ ПРОДУХОВЉЕЊА. Уколико желите послаћу вам текст !



3 коментара:

  1. Radjamo se svako jutro u novom svitanju...Smrt je samo odlaganje masine i preuzimanje druge za dalje putovanje...Iskustveno , bila, vratila se i vise...Zivot je cudesan ako ga zivimo bozanskom inspiracijom ali ako sumnjamo onda je to nesto sasvim drugo i na zalost tako jeste...Zao mi je samo dece jer im ugaseni duhovno oduzimaju njihovu najvecu svetu vrednost zivota, bozanstvenost...Hvala...I neka bude

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Да, баш тако Honolulu, диван коментар ,ко разуме добро је, ко не разуме бадава му причати. Хвала ,јест и да буде!

      Избриши